Λιγα λογια για Εμάς

Ιστορικη αναδρομη

Ξεκινήσαμε τρεις άνθρωποι, να φτιάξουμε μια επιχείρηση στο νησί μας. Οι επιλογές ήταν πολλές αλλά εμείς θέλαμε να κάνουμε μια δουλειά που θα αφήνει κάτι στον τόπο μας. Θέλαμε να παίρνει πίσω η κοινωνία ένα κομμάτι του μόχθου μας. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ανακύκλωση αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων.
Μια πολύ απαιτητική δουλειά που όμως αφήνει τα ρέματα και τα βουνά χωρίς σίδερα, λάστιχα αυτοκινήτων ή ηλεκτρικές συσκευές. Αφήνει τις ακτές χωρίς πλαστικά και αλουμίνια και το σημαντικότερο φτιάχνει γενιές ελλήνων που σέβονται και προσέχουν το περιβάλλον.
Επιθυμία μας είναι όλη αυτή η δουλεία να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό και τον πιο ασφαλή περιβαλλοντικά τρόπο οπότε έχουμε υιοθετήσει τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Μέχρι χτες - Aegean Recycling - Εταιρεία Ανακλυκλωσης - Χυτήρια

Σημερα

Η εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. με έδρα τη Λέσβο είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τις ελληνικές προσφορές.
Προσφέρει υπηρεσίες ανακύκλωσης ανταποκρινόμενη στις πρόσφατες και τις ιδιαιτερότητες των συνεργατών της.
Εκτός από την έδρα της η εταιρία δραστηριοποιείται και σε άλλους νομούς. Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνει τη διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών από Χίο , Λήμνο , Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.

Η εταιρία εξελίσσεται συνεχώς και παραμένει ανταγωνιστική ενώ παράλληλα φροντίζει να βελτιώνει τις υπηρεσίες της με στόχο τη βέλτιστη σχέση με τους συνεργάτες της.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε

Η “ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ” με διακριτικό τίτλο “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.” ιδρύθηκε στις 4/12/2007 με την υπ’αριθμ. 64808/82/B/07/13 απόφαση του Νομάρχη Λέσβου (Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης- ΦΕΚ 13881/7.12.2007)

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. αποτελεί συνέχεια της εταιρίας  ΑΦΟΙ ΣΑΜΙΩΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. που δραστηριοποιούνταν στον ίδιο χώρο από το 1997. Τα πρώτα χρόνια (1997 – 2001) πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση και το στήσιμο του εργοστασίου. Την περίοδο αυτή ξεκίνησε η δραστηριότητα στον τομέα της ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και η παραγωγή και εμπορία ειδών λαϊκής τέχνης που διατηρήθηκε μέχρι το 2006. Από τη χρόνια εκείνη η εταιρία επιτάχυνε τους ρυθμούς ανάπτυξης με σκοπό να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς της ανακύκλωσης.
Οι νέοι στόχοι και οι υποχρεώσεις που απέρρεαν από αυτές οδήγησαν στην ίδρυση της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

Στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.οι συνεργάτες μας είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρίας. Είναι η αφοσίωση τους και η εμπειρία τους που μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της εταιρείας είναι η ασφαλής, οικονομικά συμφέρουσα και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των αποβλήτων, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Στα πλαίσια της δραστηριοποίησής της στη διαχείριση αποβλήτων, η εταιρεία στοχεύει στα παρακάτω:

 • Ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο νησί τη Λέσβου αλλά και την επέκταση των δράσεων της σε περισσότερες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.
  Βέλτιστη τεχνικά και περιβαλλοντικά διαχείριση αποβλήτων υιοθετώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ανακύκλωσης
 • Οικονομικά βιώσιμες λύσεις για την ασφαλή και νόμιμη διάθεση των αποβλήτων
 • Υψηλή ποιότητα εκτέλεσης εργασιών διαχείρισης αποβλήτων
 • Δημιουργία ασφαλών συνθηκών ενδιάμεσης αποθήκευσης αποβλήτων σε χώρους παραγωγής
 • Ασφαλή μεταφορά αποβλήτων στις συνεργαζόμενες εταιρίες ανακύκλωσης
 • Ασφαλή μεταφορά προϊόντων που προκύπτουν από την ανακύκλωση/επεξεργασία αποβλήτων προς τις εταιρίες πελάτες
 • Συνεργασία με Πανεπιστήμια για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης αποτελεσματικών μεθόδων επεξεργασίας επικινδύνων αποβλήτων με δυνατότητα εφαρμογής στη χώρα μας
 • Συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης
 • Πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού για την αποτελεσματική λειτουργία του εργοστασίου και την πρόληψη ατυχημάτων
 • Τακτική συντήρηση των μηχανημάτων για την αποφυγή ατυχημάτων

Επενδυσεις - Συνεργασιες

Για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων αυτών η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. έχει προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 1.456.000 € προκειμένου να αποκτήσει τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου (Μεταποίηση) που ξεκίνησε το 2006 και θα ολοκληρωθεί το 2018 και σε τρία προγράμματα ΕΣΠΑ (Πράσινες Υποδομές, Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες και Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα) τα οποία ξεκίνησαν το 2010 και υλοποιούνται μέχρι και σήμερα.
Το προσωπικό που απασχολεί ανέρχεται σε 44 εργαζόμενους μεταξύ των οποίων 7 επιστημονικοί συνεργάτες ενώ συνεργάζεται στενά με 4 άλλες ανεξάρτητες επιχειρήσεις και φορείς στον τομέα της ανακύκλωσης στο νησί της Λέσβου.
Με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και τις επενδύσεις που έχουν γίνει στον εξοπλισμό η εταιρία φτάνει να διαχειρίζεται 10 χιλιάδες τόνους αποβλήτων το χρόνο και να έχει ένα κύκλο εργασιών 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Επενδύσεις & Συνεργάτες - Aegean Recycling Εταιρεία Ανακύκλωσης & Επεξεργασίας Αποβλήτων Αστικού & Βιομηχανικού Τύπου

Πιστοποιησεις

Οι Διεθνείς Πιστοποιήσεις που έχει η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. είναι οι ακόλουθες:

 

Πιστοποίηση Συστήματος Ποιότητας ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008
Πιστοποίηση Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΕΛΟΤ EN ISO 14001:2004
Πιστοποίηση Συστήματος
Ασφάλειας & Υγιεινής
ΕΛΟΤ 1801

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Καλέστε μας

Στείλτε μας E-mail

Δειτε Παρακατω

Πληροφοριες για την Ιστορια μας

Εταιρικό Προφίλ - Aegean Recycling - Εταιρεία Ανακύκλωσης - Χυτήρια

Εταιρικό Προφίλ

Η “ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ” με διακριτικό τίτλο “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.” ιδρύθηκε στις 4/12/2007.

Περισσότερα

Οι Αρχές μας - Aegean Recycling Εταιρεία Ανακύκλωσης & Επεξεργασίας Αποβλήτων Αστικού & Βιομηχανικού Τύπου

Οι Αρχές Μας

Τα οφέλη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελούν προτεραιότητα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ–ΧΥΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

Περισσότερα

Τεχνικές Υποδομές - Aegean Recycling Εταιρεία Ανακύκλωσης & Επεξεργασίας Αποβλήτων Αστικού & Βιομηχανικού Τύπου

Τεχνικές Υποδομές

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται σε μισθωμένο χώρο έκτασης 5,2 στρεμμάτων στη θέση Άγιος Ευστράτιος.

Περισσότερα